sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Miten tästä nyt mennään?

Hei taas kaikki pikkuiset pulut ja sorsat. Pitänee taas saattaa maailmaan uusi merkintä, sopimusteknisistä syistä lähinnä. Kerrottavaa ei ole juurikaan vaikka tapahtumia on paljon. En osaa nyt saattaa sanoiksi kaikkea, varsinkaan edes etäisesti mielenkiintoisella tavalla.

Mennään kronologisessa järjestyksessä niin saattaa kertojarukkanne muistaa asiat oikein.

Perjantaina olin työkaverin kanssa oopperassa katsomassa Rigolettoa. Mika Pohjonen lauloi hyvin ja kulissit olivat messevät. Olin vähän pettynyt vain raatomäärän pienuuteen, olin käsittänyt Nuun ja Panun puheista, että suunnilleen kaikki kuolevat. Palkkamurhaajan From Hell-paita aiheutti hilpeyttä. Ainoa asia mikä oopperassa minua hivenen ärsyttää, on se juonen äärimmäisen hidas kuljettaminen. Tietenkin se laulaminen on pääasia mutta silti mieleen juolahti pariin otteeseen ”miksei se nyt jumalauta jo mene ja tee?”

Oopperan jälkeen menimme Fellowsiin oluelle ja positiivisen yllätyksen teki sisätilatupakointi. Juttelimme duuniasioista ja yritin kertoa parhaani mukaan ”talon tavoista”. Pari tuoppia myöhemmin sitten piti lähteä kotiin tulevan työvuoron vuoksi. Olin iloisesti yllättynyt siitä, että keskustelimme kuten pari työkaveria keskenään keskustelee. Työasioista, tisseistä, mitä näitä aiheita nyt onkaan.

Eilen menin suoraan duunista jälleen treffeille. Kutsutaan neitoa vaikkapa Leimaksi tästä eteenpäin. Istuimme Memphisissä reippaat pari tuntia ja meillä oli lystiä. Toivottavasti myös hänen mielestään. Leima lähti lopulta kavereidensa kanssa elokuviin ja minä siirryin Hakaniemeen juomaan olutta. Muutamaa tuntia ja juomapeliä myöhemmin sain työkaveriltani (siltä joka on tässä blogissa esitelty ekana, käytetään epäsoveliasta nimitystä Mature hänestä tästä lähtien) tekstiviestin ja lähdin työpaikkani kantabaariin istumaan. Siellähän oli vaikka kuinka paljon tuttuja. Myös perjantain oopperaseurani oli paikalla ja juteltiin kaikenlaista.

Lyhennetään tätä nyt jo draamallisesti ajatellen ontuvaa tarinaa huomattavasti ja hypätään pääasioihin. Päädyin Maturelle yöksi, hän flippaili yöllä jotain tosi omituista ja ajattelinkin puhaltaa pelin poikki. Oopperaneiti lähetti minulle yöllä tekstarin jossa ilmoitti pettyneensä katoamiseeni baarista. Ilmoitin olevani huono ihminen. Aamulla huomasin yöllä häneltä tulleen viestin joka loppui sanoihin ”Olet mulle tosi tärkeä ihminen.”

Nyt tarvitsen apuanne, arvon neidit. Miehet voi vaikka lopettaa merkinnän lukemisen, käydä hakemassa (tai huutaa vaimoa tuomaan) olutta ja katsoa jotain maskuliinista urheilua taikka vaihtaa autoon öljyt.

Onko alkuperäinen aavistukseni sittenkin oikea vaiko O:n skenaario? Miten ihmisestä voi mukamas tulla tosi tärkeä kahden yhteisen työpäivän ja yhden illan jälkeen? Onko kyseessä vain kaino tapa ilmoittaa olevansa kiinnostunut? Paljon kello on? Kuinka paljon maailma painaa?

Nyt sitten juon kotona kahvia, sunnuntaihin sopiva Hatebreed soi ämyreistä ja pian alkaa olla aika ottaa aamupalaa.

Ai niin, olen muuten rahaton. Tulee jännät pari viikkoa varmaankin. Onko joku tekemässä isoa satsia ruokaa?

15 kommenttia:

 1. "Olet mulle tosi tärkeä ihminen" -viesti kielii tossa vaiheessa tuntemista psykopaattiudesta tai muusta rankasta sekopäisyydestä ja/tai siitä, että on tultu vedettyä yli viiden promillen humalat ja ollaan ihastuneita. Kiinnostunut se on joka tapauksessa, ja vähintäänkin outo muutenkin.

  Mun mielestä Rigoletto on niitä nopeimmin eteneviä oopperoita...eikö ollut muuten ihkut lavasteet? Kerrottiinko me muka että Rigolettosta kaikki kuolee? Eihän siinä kuole juuri kukaan! "Kaikki kuolee" -kommentti on oikeutettu, jos pääpari kuolee.

  Panu

  VastaaPoista
 2. TOSCASSA kaikki kuolee. muihin en oikein osaa sanoa mitään, sillä heräsin juuri. on se jännä.

  VastaaPoista
 3. Niinhän se olikin! Muistin tapojeni mukaisesti väärin. Pitää tehdä katumusharjoitteita.

  Muistin muuten että eilen hajotin tuopin baarissa. Pyytelin vuolaasti omistajalta anteeksi enkä saanut siivota jälkiä itse.

  VastaaPoista
 4. Hui. Creepyä. Panua komppailen, toi kielii siitä, että työtoverisi on psykopaatti. Henk.koht. en usko edes liian kovaan känniin. Ei. Toi on vaan tosi creepyä. Sinun housuissasi (huomaan vierailevani siellä melko aktiivisesti, mutta en kuitenkaan sillä miellyttävimmällä mahdollisella tasolla) ottaisin jalat alleni. Se on nimittäin ihan tosi kiinnostunut. Mahdollisesti palastelemaan sinut kilon kimpaleiksi pakkaseensa.

  Ai niin. Mulla on huomenna järjettömän iso saavi makaroonia ja jauhelihaa. Ei sitä oikein ruoaks voi laskea, mutta kyllä sillä tyhjän vatsan syndroomasta pääsee. Pidetäänkö varattomien ruokailu?

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa taas housuihini, vaikket sillä miellyttävimmällä tasolla nyt vierailekaan. :D

  Rupesin ajattelemaan(!) ja ajattelinkin nyt ottaa teidän kanssa uuden kierroksen tässä asiassa. Olisiko mahdollista, että olen tärkeä hänelle töissä eli työkaverina. Olemme suunnilleen samanikäiset, tulemme tekemään töitä yhdessä paljon ja meillä synkkaa hyvin yhteen. Löysimme yhteisen sävelen parissa minuutissa silloin hänen ensimmäisenä työpäivänään. Ei varmaankaan ole liioiteltua sanoa saaneeni hänet tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja kotoisaksi talossa välittömästi.

  Mitäs pidätte tästä vaihtoehdosta? Se olisi ainakin huojentava.

  Makaroni ja jauheliha kuulostaa hyvälle ja turvalliselle. Missäs pidetään ruokailu?

  VastaaPoista
 6. Ääää, no toi on varovainen vaihtoehto, mutta, -sinun housuissasi (voi jeesus, että mä pidän niistä, niiden on oltava militanttiaiheiset?!), olisin silti varpaillani.

  Olisin mäkin kiitollinen tollaisessa tilanteessa, mutta en voi kuvitella, että toisin sen ilmi noiden viestien sävyyn. Olen edelleen sitä mielipuolta, että kyllä, se on ihan tosi (creepyn) kiinnostunut siviilisinusta.

  Mitä siihen ruokailuun tulee, mä yleensä syön omassa sängyssäni. Olen kovasti rutinoitunut persoona enkä voi kuvitella tekeväni siitä suurta poikkeusta.

  VastaaPoista
 7. Olkoonkin että pidän kauheinta skenaariota todennäköisimpänä niin onhan sitä olemassa näitä vaihtoehtoja, kuten tärkeä työmielessä (tosin saa olla aika liberaali fiilis työpaikalla että sen noilla sanoilla ilmaisee.) Joku juristi vetäis aamulattet keuhkoihin jos kuulisi olevansa tärkeä. Me korkeintaan bondataan XD Mut jos oisin uus tyyppi isossa mestaan, niin roikkuisin kyllä siinä ainoossa kaverissani kiinni kuin sika limpussa. Tai en, mut voisin hyvin kuvitella että muu jengi tekisi niin. Tähän voisi viitata myös teidän työkaveri-henkiset keskustelutkin.

  Ja vaikka olisitkin sille tärkee ei-kollegiaalisessa mielessä, kuka sanoo että sen täytyy silti olla kaikista pahinta laatua? Mä ainakin voisin sanoa että jos tykkäät sidonnasta ilman kukkia ja oot s/m-lahjakas, voisit olla mulle yhden (seksittömänkin) yön jälkeen tosi tärkee. XD

  VastaaPoista
 8. Capri: Kyllä multa reisitaskut löytyy, jos tässä nyt sitä haetaan. ;) Sänkyruokailu on mukavaa ja tulee mieleen omat nuoruusvuodet Ranskan hovissa kun me aateliset makailtiin ja orjat ruokkivat. Mmm...

  Parahin Anonyymi: Ikävää tuottaa pettymys mutta en ole koskaan kokeillut sidontaa ilman kukkia. Pitäisikö sitä kokeilla?

  VastaaPoista
 9. Haloo? No tuskin oot sille "tosi tärkee" työmielessä jos se haluu kertoo sen sulle päihtyneenä yöllä:D :D (Ja luulis että ilmaset oopperaliput antaa joko parhaalle kaverille tai potentiaaliselle petikumppanille. Ne on aika tyyriitä ja haluttuja...)

  Ja kukaan, joka on tämän vuosikymmenen aikana kommunikoinut toisen homo sapiensin kanssa ei pitäisi sosiaalisesti hyväksyttävänä käyttää ilmaisua "tosi tärkeä" tyypistä, jonka on tuntenut pari päivää, oli kyse duunista tai mistä vaan. Ellei sitten ajauduta johonkin "Elossa" -tyyppiseen juttuun ja yhtäkkiä bondata monen vuoden edestä.

  Mä muuten rakastan mun duunikavereita ihan kybällä. Olenkin ilmaissut tämän monesti sosiaalisesti hyväksyttävillä duunipaikkatavoilla: kertomalla että "jätkä teki hyvää duunia" tai että "tyyppi ei oo yhtään niin vittumainen kuin miltä aluksi vaikuttaa". TÄÄ on normaalia. TOI ei.

  -P-

  VastaaPoista
 10. Anonyymi P vie jalat suustani, totaalisen samaa mieltä. Paitsi, että minulla ei ole s/m-fetissejä kuin korkeintaan tosi kesyllä skaalalla.

  Meillä ei, Miero, ole orjia, mutta pyydettäessä voin toki lusikoida makaronit ahnaaseen kitaasi. Varsinkin nyt kun tiedän sulla olevan ne reisarit.

  En tiedä, olisiko sopimatonta ehdottaa jalkaasi myös maihareita. Voi olla, että olisi. En ehdota.

  VastaaPoista
 11. Ystävä hyvä, kyllä se nyt on niin että olet saanut epätoivoisen psyko-pirkon kaveriksesi. EI, ei ole yhteiskunnan normien mukaisesti hyväksyttävää julistaa työkaverin tai edes kaverin tärkeyttä, oopperatreffit oli kyllä jo aika obvious viite siitä, että kollegalla oli pahat mielessä. Juokse, KOVAA.

  VastaaPoista
 12. Epätoivoinen psykopaatti saattaa olla juuri se mitä olisinkin vailla tässä elämäntilanteessa. I alla fall, mitään ei tule tapahtumaan minun ja hänen välillään, fo sho.

  Eikä ne oopperaliput mitään maksaneet, kyldyyrialalla on tiettyjä etuisuuksia ja sen sellaista. Oopperatoveri muuten tarjosi mulle bissen kun olin lähdössä ekan jälkeen himaan. :D

  VastaaPoista
 13. Oopperaa, yöllisiä tekstiviestejä ja naisen tarjoamaa olutta kotiinlähdön pitkittämiseksi. Haloo! Mitä sä vielä pähkäilet? Homma on selvää pässinlihaa. Nyt kun menet niin kerkeät, JUOKSE! Tai edes sano sille naikkoselle ettei mikään kasuaalia työkaveruutta kummempi kiinnosta. Jospa se sillä tokenee.

  Tottakai sulla on maiharit. Hmpf. Eikö kaikilla ole?

  VastaaPoista
 14. Mistä sun blogiin on yhtäkkiä ilmestynyt näin hirvee määrä kommaajia Miero? Onks susta tullut joku blogijulkkis mun huomaamatta?

  -Panu-

  VastaaPoista
 15. Pyriitti: Kiitos. Teidän naisten yhteinen rintama alkaa olla jo niin vakaasti samaa mieltä, että pakko on kai tällaisen luupäisemmänkin yksilön uskoa.

  Panu: Mä en oikeasti tiedä, mukavaahan se on kun fiksut (ja kauniit tietty) naiset tänne kirjoittelee, mähän oon ihan tietoisesti pitänyt itseni poissa esim. blogilistalta ja en muutenkaan itseäni mainostele.

  Veikkaisin Odeonin tuoneen ihmisiä tullessaan?

  VastaaPoista