tiistai 11. joulukuuta 2007

Vapise, Marjatta Pokela

Taas kerran, huomenta. Mitäpä tänään kirjoittaisin? En ole oikein kokenut mitään merkitsemisen arvoista nyt, tai ehkä yhden asian mutta en ole varma. Alun perin tähän merkintään piti laittamani sanoja peräkkäin aivan toisella tyylillä, kokeilla että osaanko jäljitellä esikuvaani, pärjäänkö hänen valtakunnassaan? Uskon että olisin pärjännyt edes välttävästi, vaan nyt kun tämä on näin ”ääneen” sanottu, testi saa jäädä unholaan, sillä taiteen sääntöjen mukaista se ei enää olisi. Olet varmastikin kanssani tyystin samaa mieltä, eikö totta? Niinpä niin.

Mitäpä siis jaarittelemaan nyt, koettaisinko keksiä arkipäiväisiä ihmeitä joita nyt tässä sitten kummastelisin kanssasi? Keksisinkö muitakin kuin sen ihmettelyn aiheen kuinka aamulla kahvia keittäessä, jos keittää enemmän kuin normaalin määrän, kahvin valmistuttua ja sitä hakiessa, käsi ihmettelee pannun painoa, sillä onhan se tottunut vakioon. Ihmettelisinkö sitä kuinka edes pienet positiiviset asiat auttavat jaksamaan, varsinkin näin pimeän vuodenajan ollessa kyseessä? Ihmettelisinkö samalla henkäyksellä kuinka maailma tuntuu makaavan sellaisella tolalla että aina kun luulet että kaikki on hyvin, ns. jätökset osuvat tuulettimeen ja hyvänolon tunne on taas kertaosumalla tiputettu alas ja edessä oleva vuori on valtavan kokoinen ja liukasseinäinen?

Kummastelisinko kanssasi musiikin kauneutta? Lasten innostumista asioista joka on samalla sekä erittäin hienoa ja kadehdittavaa että erittäin musertavan masentavaa, varsinkin kun tietää että autuus ja onni ovat katoavaiset? Pysähtyisitkö hetkeksi kanssani istumaan ja miettimään kuinka lintujen suunnistaminen talvimatkoilleen on aina yhtä jännittävän näköistä, katsoa kuinka joukkion ollessa koossa, koko parvi suuntaa isona aurana pellonlaidasta kohti lämpimiä maita?

Miettisinkö kanssasi miksi itkeminen on puhdistavaa, muutenkin kuin kyynelkanavien kohdalta? Miettisimmekö nauramisen funktiota ja sitä miksi ihminen ja apina ovat ainoat eläimet jotka nauravat? Tuumailisimmeko ihmisen ja eläimen ristiriitaisuutta? Miettisitkö sinä kaiken tämän (kuten tämä merkintä, blogi, päivä, elämä) järkevyyttä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti