sunnuntai 23. joulukuuta 2007

Vailla punaista lankaa oleva merkintä.

Hei taas ja vain. Sunnuntaita täällä töissä viettäen, ajattelin kirjoittaa muutaman sanan menneestä viikonlopusta. Perjantaina oli hyvät hevikinkerit, niitä edelsi mukava hetki maksimissaan keskinkertaista kahvia juodessa, hyvässä seurassa. Illalla sitten ravintolaan heviä soittamaan ja sitä katsomaan. Väkeä oli runsaasti paikalla ja henki oli hyvä.

Oli hauska huomata kuinka sitä ihmiset auttavat toisiaan, tässä tapauksessa ystävät ravintoloitsijaa: Väkeä oli paljon enemmän kuin oli oletettu, yksinäinen tarjoilijatar oli tuskaisen näköinen sillä edessään oli hauska näky. Koko baaritiski täynnä tummanpuhuvaa pitkätukkaa. Heidän takanaan neljä-viisi riviä samaa kansaa odottamassa vuoroaan. Näin ollen sitten hälytettiin itse ravintoloitsija tekemään myös myyntityötä, toinen dj kantoi puhtaita tuoppeja lisää, eräs vakikasvo ryhtyi blokkariksi ja meillä kaikilla oli mukavaa.

Bändit olivat aivan ilmiliekeissä ja levyvalintamme olivat loistavia. Lisää tällaista tarvitsemme tulevaisuudessa, ehdottomasti.

Eilen sitten oli aika kävellä töihin ja hiljaisen työpäivän jälkeen mennä moikkaamaan kolmensadan kilometrin päästä tulleita sukulaisia. Kerkesimme olemaan samassa paikassa puoli tuntia. Parempi sekin kuin ei mitään. Ilta menikin sitten vain kotosalla istuessa ja ollessa. Näin ollen olen nyt pirteänä töissä ja valmiina uhkaamaan ihmisyyden erinäisiä haasteita, viimeinen visiitti kauppaan ennen joulua. Aion hymyillä vaikka mummot tönivät ja huutavat, repivät toisiaan vaatteista ja hiuksista, keski-ikäiset miehet puhisevat kasvot tulipunaisina roikottaessaan lapsia ja vääntäessään heidän sormiaan irti leluista. Aion hymyillä kassaneidille ja toivottaa oikein hyvää joulua.

Tästä kelistä on kyllä joulu kaukana. Työpaikkani pihamaa on vehreä, ulkosalla voi käyskennellä ilman takkia ja tietenkin joulufiilikseen vaikuttaa voimasointuja kuuloaistiini sylkevä iPod.

Eipä minulla nyt tässä ole oikein mitään muuta sanottavaa. Ajattelin ensin käyväni monologia ruumiinosista mutta se tuntunee nyt vähän huonolle idealle. Antaa aiheen olla toistaiseksi. Voi olla että huomenna tänne vielä jotain kirjoitan paketteja pakkaillessani. Jos en kirjoita, oikein hyvää ja rentouttavaa joulua Sinulle. Muista olla kiltti ja muistathan sen tosiasian että vain häviäjä on jouluaattona humalassa. Rauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti