torstai 26. helmikuuta 2009

Jonkin loppuminen.

Tiedäthän kuinka osa meistä (tämä persoonapronomini on valittu painottaakseen yhteenkuuluvuudentunnetta) uskoo joidenkin asioiden olevan ikuisia? Olkoon kyseessä sitten rakkaus, onni, himo tai jokin muu kuolevaisten juttu. Minäkin luulin. Mutta sitten eräänä tänäpänä imurini pölypussi olikin täynnä. Luuloni oli ollut sen iäisyyden suhteen vankka mutta toisin oli käyvä.

Niinpä sitten nöyrä palvelijanne M. Laine päätti lähteä uuden vastaavan hankintaan. Helpommin sanottu kuin tehty. Rämmin läpi loskaisten katujen kohti Tšernobylin betonihautaa ulkomuodoltaan muistuttavaa Kampin Keskusta ja sen Anttilan kodinkoneosastoa. Sivuutin levyhyllyt vakain askelin (vaikka jouduin miltei pitämään käsiäni peittämässä sivukatsetta kuin ne hevoisten mustat lappuset) ja löysin tieni imureiden ääreen.

Pölypusseja oli verrattain suppea valikoima mutta se ei lannistanut allekirjoittanutta, onhan imurinsa vasta kolmisen vuotta vanha ja täten varmasti varustettavissa. Tuijoteltuaan pussirivistöä kuin teini-ikäinen tyttö miesten saunan lauteiden välistä, huomasi kertojanne ongelman. Missään pussissa ei suoraan lukenut sopivuutta, omituisia kirjain- ja numeroyhdistelmiä kyllä sitäkin enemmän. Onneksi viereiseltä pöydältä löytyi vihkonen jota tulkitsemalla sitten löytyi metsästettävä numerosarja (en liene ainoa jota kyseinen systeemi oikeasti sylettää ja sapettaa). Kyseinen numerosarja oli 6550 (ettäs tiedät mitä voit sitten tuoda perikunnalle lahjaksi kun minut maan poveen siunataan).

Kyseistä numerosarjaa omaavaa pussia (onko sinullakin nyt mielessä kivekset?) ei omin silmin löytynyt joten oli syytä hätyytellä kaunista myyjäneitoa. Myyjä kävi tehtävänannon saatuaan ihmettelemässä tietojärjestelmän syvyyksistä kyseistä numerosarjaa. Ei löytynyt. Siispä suunta kohti Clas Ohlsonia, mielessä ollessa Nuun epäonninen reissu samalla asialla (en tiedä numerosarjaansa) jokin tovi aiemmin.

Ohlsonilla olikin omintakeinen systeemi: Heillä on yhtä kokoluokkaa olevaa pussia ja vaihdettavia sovittimia tms. liittimiä jolla pussi istutetaan imurin syöttöputken kohdille. Aikani etsittyäni oikeaa tietoa, minulle valkeni, että tällä kertaa etsisin numerosarjaa 630. Siispä työhön. Arvaahan toki, löysinkö? No en niin. Onneksi eräs ystävällinen asiakas kertoi minulle, että hänen mielestään kyseiset pussit ovat täysin paskoja. Otin tiedon kiitollisena vastaan ja lähdin seuraavaan liikkeeseen.

Kuljin Kampista sisäreittiä Forumin läpi ja suunnistin lopulta Stockmannille. Siellä suunnaksi jälleen kodinkoneosasto ja askel oli määrätietoinen. Aikani harhailtuani (ja suunniteltuani iskeväni silmää jokaiselle valvontakameralle) löysin pölypusseja vihdoin. Taas uudet numerosarjat ja vähitellen kohoava raivo. Pyysin myyjältä apuja ja hän tarkasteltuaan paketteja totesi, että ei löydy sitä juuri oikeaa. Vastaavaa tuotetta hän kyllä suositteli ja totesi sen sopivan useimpiin imureihin. Niinpä sitten ostin kyseisen paketin pois ja lähdin sisäreittejä kulkemaan kohti bunkkeriani.

Päästyäni kotiin aloin varovasti avata pakettia (Te voitte kyllä palauttaa paketin kuittia vastaan jos nämä eivät sovi) ja lopulta otsasuoni pullistellen riuhdoin muovipussimaista pakettia auki. Lopulta muovi antoi periksi ja pääsin pölypussien keskelle.

Arvaapa toki huviksesi, että sopiiko se pussi tuohon imuriin? No aivan niin. Eihän se perkele sovi. Koska olin saada aivoinfarktin silkasta vitutuksesta, muovailin saksilla sen pahvisen kappaleen sopimaan imuriini. Uskon, että kyseessä ei ole kauhean hyvä ratkaisu, eikä varsinkaan pitkäikäinen sellainen mutta jotain oli tehtävä. Tekee erittäin paljon mieli asennuskaljoja.

9 kommenttia:

 1. Tästä lähtien tilaat pölypussit netistä jo etukäteen ja aivonystyrät kiittää.

  VastaaPoista
 2. Mitä kaikkea sitä voikaan ihminen netistä tilata?

  Jos olisin ollut vähemmän yksityiskohtaisella ja enemmän yleisasioita kuvaavalla päällä, olisin muuten yhyttänyt merkintään jännän huomion kuinka Stockmannin jokaisessa kerroksessa haisee kemppariosastolle. Onneksi kyseinen pulju ei kuulu vakiokauppoihini, tulisi päänsärkyä.

  VastaaPoista
 3. haha, arki on toisinaan kompastuttavaa :D mä olen joskus penkonut saman asian tiimoilta samalla vimmalla, mistä viisastuneena kirjasin imurini merkin ja mallin kännykkään. nyt se on aina mukana! vituttavan nopeesti ne kyllä täyttyvät, ne pussit.

  VastaaPoista
 4. Pölypussien metsästäminen ON saatanasta. Samoin Stockmann.

  VastaaPoista
 5. Onneksi tossa meidän kadulla järkätään kerran kuussa semmoset ihme kyläkaupustelufestarit, joihin saapuu semmonen PÖLYNIMURIPUSSIKOJU. On se kätevä. Itsellänihän on tosin muistaakseni täyttynyt elämäni aikana kaksi pussia. Mut mä siivoankin noin kaksi kertaa vuodessa, joten ymmärrän, että joillekin tämä voi olla isompi kysymys. Mutta tervetuloa vaan seuraaviin karnevaaleihin pusseja ostelemaan!

  _panu

  VastaaPoista
 6. :D

  Tekisit niinkuin mä teen. Kun pussi tulee täyteen, tyhjennetään sieltä puolet (ne roskapussiin, ei esim. lattialle tai tiskialtaaseen), ja jatketaan elämää onnelisena. Simple as that, eikä tule aivoinfarktia.

  Yst. terv. nimim.
  Ei-hätärahastoa-pölynimuripusseille

  VastaaPoista
 7. Samantapainen ristiretkeni päättyi, kun älysin mennä Itiksen Kodinilma-liikkeeseen, jossa ystävällinen setä kaivoi hyllyltä täysin sopivia pusseja imurin merkin/mallin perusteella. Hyppääpä vaan kiltisti metroon ellei sinua ole jo onnistanut.

  VastaaPoista
 8. Stockmannin myyjä kertoi minulle tarumaisesta myymälästä nimeltä Tanema, ja heidän massiivisista varastoista.

  Taneman ansiosta minun ei tarvinne poistua villiin itään asti vaan voin jatkaa turhuuksien taivalta matkaamista täällä keskustan tuntumassa.

  Kiitos kuitenkin anonyymille hyvästä vinkistä.

  Ja tässä vielä Taneman yhteystiedot meille kaikille:

  http://www.villakoira.com/yhteystiedot.html

  VastaaPoista