perjantai 22. huhtikuuta 2011

Day 11 A song from your favourite band

Huomenta, ihmiset. Yhdennentoista päivän (ja tällä kertaa pitkäperjantain) biisivalintaa tekemään. Aluksi olin ihan varma, että kyllähän tässä Toolia tulee valituksi ja valinnanvaikeus lähinnä on sitten vain muutaman todellisen ässäraidan väliltä.

Sitten yhtäkkisesti omaa lähiaikojen musiikkikäyttäytymistäni tarkastellessani, huomasin Toolin pyörineen kovin vähän levylautasella. Voimasoitossa taasen on ollut erittäin paljon kantaa biiseissään ottava, poliittisen punkin ykkösnyrkki Propagandhi.

Entäs sitten pitkän linjan suomalaiset korvakarkkini Stam1na, Mokoma ja YUP? Näitä kaikkiahan idoliseeraan ja olen seurannut uriaan huomattavan pitkään:

YUP:ta vuodesta 1996, Juhannuksen vietosta palatessa, jolloin kuulin ensimmäisen kerran biisinsä Murhaaja soittaa pasuunaa.

Mokomaa aloin seurata Kurimus-levyn tiimoilta, eli vuodesta 2003, vaikka olinkin aiemmin jo materiaaliaan kuullut (ja levyhyllystä löytyy, ihan näin kuriositeettina, ensimmäisen sinkkunsa Valun ensimmäisestä painoksesta yksi kappaletta).

Stam1naa taasen aloin seurata heti riemastuttavan räjähtävästi käynnistyvän debyyttialbuminsa ilmestymisestä, eli vuodesta 2005.

Kaikki edellä mainitut yhtyeet + liuta muita (NoFX, Opeth, HIM, Strapping Young Lad...) ovat aika ajoin tuulisen mäen päällä, korkealla kivellä seisomassa. Kiveen on hakattu teksti: ”M. Laineen suosikkiyhtye” ja tuuli ulvoo korvissansa.

Tänään valikoin kuitenkin ahdistuspäissäni seuraavan biisin. Biisin teksti on mielestäni kovin oivaltavasti kirjoitettu ihmisyydestä ja sen kummallisuudesta. Maynard James Keenan on hyvin hieno mies.

Olkoon siis suosikkiyhtye-kivellä seisomassa Tool ja valintana pitkällisen kaksintaiston jälkeen 10 000 Days -albumin suosikkiraitani Right In Two.

4 kommenttia:

 1. ♥♥♥
  Tool on sellainen rakkausbändi, ettei sitä tarvitse aina edes kuunnella aktiivisesti, mutta silti se seisoo siellä suosikkiyhtye-kivellä. Se musiikki ikään kuin on tuolla korvien välissä olemassa koko ajan.
  Mä niin toivoisin, että ne vihdosta viimein tekisivät uutta musiikkia...

  VastaaPoista
 2. Tool todella saisi julkaista uutta musiikkia! Viiden vuoden väleinhän ovat tupanneet levyä pukkaamaan ja nyt on viisi vuotta 10 000 Daysista kulunut. APC tosin aloittaa kiertueen ihan tuota pikaa, joten sinällään vaikuttaa vähän huonolle sen suhteen.

  Vai on MJK sun facebook-kaveri?!? Mäpä oon nähnyt Toolin kolmasti livenä. :D Beat that ;)

  VastaaPoista
 3. Oon kade, tunnustan.
  Mä olen myöhäisherännäinen Toolin suhteen eikä ne ole tainnut käydä Suomessa kertaakaan sen jälkeen, kun tutustuin heidän musiikkiinsa. Sucks.

  VastaaPoista