torstai 21. huhtikuuta 2011

Day 10 A song that makes you fall asleep

Hei lukija, Miero tässä moi. Tällä kertaa on kyseessä päivä numero 10 ja laulelma tai musiikkinumero joka nukahduttaa.

Jos olet pitemmän aikaa seuraillut tätä turhaa sanahelinää jota suollan, olet varmaankin huomannut minun aika ajoin mainitsevan eskapismistani. Ainakin luulen maininneeni. Olen taipuvainen siihen ja uppoudunkin mitä helpoimmin levyn, kirjan, elokuvan, teatteriesityksen, tahi jonkin muun todellisuutta ainakin hetkeksi korvaavan jutun pariin.

Koska maailma on paha paikka, kylmät ja itsekkäät ihmiset ovat päättämässä asioista, olen ahdistuneempi kuin aikoihin. Arvomaailmamme on muuttumassa hälyyttävästi: muukalaisvihasta on muodostumassa hyve, ihmisten tasa-arvo ja ihmisyyden arvo ylipäänsä on vain loittoneva muisto jossain tuolla takana. Kerskakulutuksella saadaan se oma napa lihotetuksi lähemmäs kasvoja, jotta sitä on helpompi tuijottaa.

Onneksi voin ahdistukseni hetkellä kaivaa erään tietyn levyn hyllystäni, lämmittää kaakaota, asettua joko sänkyyn tai sohvalleni ja antaa tämän kombinaation saatella minut johonkin parempaan ja kauniimpaan, äänimaton syleillä minua kuten juuri sopivaksi virttynyt huopa tekisi ja sulosointujen painaa silmäluomeni hiljalleen kiinni hellästi kuin saattohoitaja potilaalleen viimeistä kertaa tekee.

Koska en osaa valita yhtä biisiä, valitsen nyt kyseisen levyn kaksi ensimmäistä raitaa. Katsokaa nuo videot, hyvät ihmiset, ja huomatkaa se kauneus ja lämpö joka niistä huokuu. Ollapa täällä meidänkin maailmassamme jotain tuollaista.

Valintani siis on yksiselitteisesti tietenkin Sigur Rós ja heidän loistelias levynsä Takk.

Ja koska videot ovat tällä kertaa visuaalisesti niin tärkeitä tässä hommassa, enkä osaa ilmeisesti modata tätä sivustoa niin, että ne näkyisivät ihan kokonaan, laitan vain linkit näkyville. Näin.

Sigur Rós - Glósóli

Sigur Rós - Hoppípolla

1 kommentti:

  1. voit kuitenkin lohduttautua sillä kuinka hienoa on olla valkoinen ja hetero seuraavat neljä vuotta! huoh. i feel your pain, man.

    VastaaPoista