sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

Liikaa hyperlinkkejä poistettavaksi

Eeppistä öööh.. sunnuntaita, kait. Nyt on oltu festivaaleilla töissä kaksi ja puoli päivää, nähty paljon bändejä, kiukuttelevia teinejä, iloisia ihmisiä, todella nopeaa roudausta, valojärjestelmän omituista flippaamista (kun kaikki linjat olivat nollassa, välkkyi kolme par-kannua aivan omiaan. Sammutin pöydän kokonaan aiheuttaen yhden lisäkannun syttymisen, ei tuleen tosin), juhannusvaimon kännissä ja selvin päin (itsehän olin kännissä molemmilla kerroilla) ja vaikka mitä kaikkea muuta hienoa ja siistiä. Ghost Brigade oli livenä kovempi kuin odotin, yleisö ei vain ollut löytänyt tietään keikalle. Sääli.

Mitäs muuta? En oikein osaa jaotella nyt mitään erikoista. Nilkat ovat kipeänä kaikesta kävelemisestä mutta mieli on hyvä, myös vaimoasian suhteen. Ja sehän on pääasia. En jaksa nyt mitään kirjoitella enempää joten tehdään niin, että otan wikipediasta satunnaisen artikkelin ja kopioin sen tähän. Jee! Näin sinä opit todennäköisesti jotain uutta ja minä maksimoin laiskuuttani.

Haakon VII (3. elokuuta 187221. syyskuuta 1957) oli Norjan kuningas 1905–1957. Hän oli syntyjään Tanskan prinssi Carl. Hänen vanhempansa olivat Tanskan kuningas Fredrik VIII ja Ruotsin prinsessa Lovisa. Prinssi Carl otti norjalaisen nimen Haakon, kun hänet valittiin uudelleen itsenäistyneen Norjan kuninkaaksi 1905. Hän avioitui vuonna 1896 serkkunsa, Ison-Britannian ja Irlannin prinsessa Maudin kanssa. Avioliitosta syntyi 1903 Tanskan prinssi Alexander, tuleva Norjan kruununprinssi Olav.

Personaaliunionin hajottua Ruotsin ja Norjan välillä Norjassa järjestettiin kansanäänestys siitä, tuleeko maasta kuningaskunta vai tasavalta. Koska noin 80 prosenttia kansasta äänesti monarkian puolesta, suurkäräjät tarjosi Norjan kuninkaan kruunua prinssi Carlille 18. marraskuuta 1905. Saatuaan isoisänsä, Tanskan kuningas Kristian IX:n hyväksynnän Carlista tuli Norjan kuningas Haakon VII, ja hän seurasi Norjan kuninkaana Ruotsin Oskar II:ta, joka oli luopunut Norjan kruunusta jo lokakuussa. Kruunaus suoritettiin Nidarosin katedraalissa Trondheimissa 22. kesäkuuta 1906.

Saksan miehitettyä Norjan 1940 kuningas Haakon siirtyi maanpakoon Lontooseen, mistä käsin hän toimi Saksan vastaisen toiminnan symbolina. Kuningas palasi maanpaosta 1945 natsi-Saksan kukistuttua.

Haakon VII kaatui kylpyhuoneessaan 1955, minkä seurauksena hänen reisiluunsa murtui, ja hän joutui pyörätuoliin. Menetettyään liikuntakykynsä kuningas masentui, ja hänen tilansa huononi. Hän joutui luovuttamaan tehtäviään kruununprinssi Olaville. Kuningas Haakon VII kuoli 1957, ja kruununprinssi Olav seurasi häntä valtaistuimelle Olavi V:nä.

Haakon VII:tä pidetään yhtenä merkittävimmistä ennen toista maailmansotaa vaikuttaneista norjalaisista johtajista. Hänen onnistui pitää vasta itsenäistynyt maansa yhtenäisenä epävakaissa poliittisissa olosuhteissa. Vuonna 1927 hän ilmoitti olevansa myös kommunistien kuningas. Näillä toimilla on ollut ratkaiseva merkitys Norjan poliittiselle tilanteelle sekä toisen maailmansodan aikana että sen jälkeen.Noin. Rauhaa ja pidä huolta muista. Onneksi erä rokkitähti ei ole enää vihainen minulle vaikka aika kovin sanakääntein huomautin eräästä asiasta eilen. Äsken tuli anteeksipyyntötekstari. Ja lähti tietenkin samanlainen sinnepäin.

6 kommenttia:

 1. ihanaa, että sullakin on tullut typo tässä :)

  VastaaPoista
 2. Hiihaa! Niinpäs olikin. Eikä toi asia ihan noin ole kuten tuossa sanotaan. Huomautin siis tähdelle eräästä asiasta kovin sanakääntein ja hän tuli siitä sitten myöhemmin minulle avautumaan. En vaan osaa kirjottaa.

  VastaaPoista
 3. haloah. norjan kuninkaallisia. rokkareista puheenollen, ootteko kattoneet tätä nyt tulevaa rokkarille morsianta? harvoin näkee näin maukasta narttuilua!

  ja NYT lisää juhannusvaimoinformaatiota niinkö olis jo, tai alan laulaa!

  VastaaPoista
 4. oijoi, ihanaa et sanoit minkki eka; mä oon niin koukussa just tohon sarjaan! kissatappelut, jes!

  VastaaPoista
 5. Mä oon sitä katsellut striimaamalla netistä, se on niin päätöntä etten tiedä toista moista. Ehkä hivenen paistaa käsikirjoittaminen läpi tosta "reality" tv-ohjelmasta.

  Ja Juhannusvaimoon liittyen siteeraan NoFX-yhtyettä: "Sing, sing a song, make it simple, so all the kids can sing along..." ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitti vaan, nyt mun on pakko postata mun satunnainen artikkeli, jonka uskon kuvastan just mua...

  VastaaPoista