perjantai 2. marraskuuta 2007

Suojeluksessa

Muistini suojelee minua psyykeltäni. Tai lähinnä sen pysyvältä vaurioitumiselta. Näin viime yönä jälleen unia joiden sisältö on vähintäänkin arveluttavaa. Muistini ei onneksi aivan kaikkea halua palauttaa minulle joten muistan vain pieniä pätkiä. Nekin ovat kyllä täytetty kauhulla: Seepianvärisessä maailmassa tapahtuvaa keskitysleirielämää, natsikomentaja jolla on terävät kulmahampaat ja suusta musta veri valuen leikkaa pikkutytön letin irti ja huutaa "Minulla on ikuisesti Anne Frankin hiukset!"

Ei mitään järkeä. Tunnelma oli kyllä todella ahdistava. Yhtä ahdistava kuin kesällä Auschwitzissa käydessä. Olisi varmasti aika saada jotain positiivista ajateltavaa. Mutta voiko sitä pakottaa jollain tapaa? En katso kauhua ikinä, pelkkää komediaa. En halua edes tietää millaista olisi yöllinen elämäni jos katsoisin kauhuelokuvia. Pelottava ajatus.

Elääkö ihminen elokuvien kautta? Kokeeko tunteita "turvallisessa" ympäristössä? Voiko elokuvia katsomalla toteuttaa mielihalujaan, niitä sellaisia joista joutuisi rikosoikeudelliseen vastuuseen oikeassa elämässä? Jos näin on niin hyvä. Minä elokuvien kautta olen hauska ja suosittua seuraa. Jotkut ystävistäni ovat murhaajia elokuvien kautta. Suurin osa aikuisviihteen listoilla. Ei siis murhaajat. Tai osa kyllä heistäkin ehkä.

Tänään on perjantai, vihdoin ja viimein. Koska elämäni kalenteri rakentuu sen ympärille milloin on soveliasta ottaa alkoholia, on yksi kalenteriviikko vierähtänyt ja tänään.... kyllä vain. Tänään juhlitaan. Työpäivä tuo tullessaan varmasti taas tylsyyttä mutta en aio sen antaa haitata. Illalla saanen tuttavapariskunnan luokseni, vaikken kerkeäkään imuroimaan kuten heille vähän lupailin.

Mutta koska nyt on oltu kovin egosentrisiä niin haluan tätä kautta toivottaa kahdelle taholle viikonloppuja:

Rakkaalle ystävälleni oikein hyvää visiittiä Karjalan laulukunnaille ja toivotusta siitä että hotellihuoneesta ei tule jälkilaskua.

Pääkaupunkiseudulle taas toivotusta jaksamista vuoden tärkeimpään palapeliin, kestohymyä ja kaatumattomia kahveja. Päihität kääpiön.


Täältä lyhykäisyydessään tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti