keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Säilät

Mitäpä nyt sanoa? "Sanan säilä on miekkaa mahtavampi" tavataan sanoa vaan miten vakavissaan sanan säilän sivallukset tulee ottaa? Jos 18-vuotias kokee olevansa nihilisti ja käyttää manifestissaan sanan säilää, ilmoittaa vihaavansa kaikkia ihmisiä ja kirjoittaa muun muassa näin:

"Ongelmaan on myös toinen ratkaisu: tyhmät ihmiset orjina ja älykkäät vapaina. Tarkoitan tällä sitä, että niiden joilla on vapaa mieli, jotka kykenevät älykkääseen eksistentiaaliseen ja filosofiseen ajatteluun, ja tietävät mitä on oikeudenmukaisuus, tulisi elää vapaasti ja olla hallitsijoita… ja robottimaiset massat, he voivat olla orjia kun eivät nytkään siitä välitä ja koska heidän mielensä ovat niin jälkeenjääneellä tasolla. Gangsterit, jotka nyt hallitsevat yhteiskuntia, tulisivat saamaan sen, minkä he ansaitsisivat."

Ihminen jonka arvomaailma on täysin vääristynyt ja kokee olevansa:

"Verrattuna teihin jälkeenjääneisiin massoihin, olen todellisesti jumalankaltainen."

Mitä tästä enää voi sanoa? Miekan asemesta käy kevyt käsiase ja lopputulos on 7 lasta ja 1 aikuinen kuolleena. Tämä laittaa miettimään. En osaa hahmottaa ajatuksiani. Toisaalta juuri nyt on sellainen olo että on paras olla vain hiljaa, osoittaa osanottonsa näiden kahdeksan viattoman kuolleen omaisille, ystäville ja tutuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti