perjantai 14. maaliskuuta 2008

Suoraa sitaattia vain.

"Yhdysvaltalaisen Earth Policy -instituutin johtaja Lester Brown sanoo, että köyhyyden poistaminen, terveydenhuollon järjestäminen kaikille, väestönkasvun vakauttaminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen maksaisivat 190 miljardia dollaria eli 125 miljardia euroa vuodessa maailman valtioille.

Hän suhteuttaa summan Yhdysvaltain puolustusbudjettiin, joka oli toissa vuonna 560 miljardia dollaria eli 370 miljardia euroa. Brown esittää arvionsa suositun Plan B eli Suunnitelma B -kirjan uudessa painoksessa.

Brownin mukaan planeettamme ympäristö on romahduksen partaalla. Hänen mukaansa nyt tarvitaan samanlaista päättäväisyyttä ja yhteistoimintaa kuin liittoutuneilla oli toisen maailmansodan aikana natsi-Saksaa vastaan.

Ympäristövaikuttaja sanoo, että julkisten varojen käyttöön tulee aivan uusi näkökulma, jos ajatellaan, että ilmastonmuutos, väestönkasvu, vesipula ja ruuan hinnan nousu ovat uhka kansojen turvallisuudelle.

Brownin ajattelussa suunnitelma A tarkoittaa jatkamista nykyisellä uralla. Suunnitelma B puolestaan tarkoittaa laajaa strategiaa ilmastonmuutosta, köyhyyttä, väestönkasvua ja ympäristötuhoja vastaan. Keskeisessä osassa suunnitelma B:ssä on kasvihuonekaasujen päästöjen 80 prosentin leikkaaminen vuoteen 2020 mennessä. Taloutta ja verojärjestelmää hän muuttaisi ympäristöä suosivaksi.

Lester Brown tunnetaan myös Yhdysvalloissa toimivan sitoutumattoman tutkimusorganisaation, Worldwatch-instituutin perustajana.

Worldwatch-instituutti on julkaissut Maailman tila -raportteja vuodesta 1975 lähtien. Brown on kirjoittanut tai toimittanut yli 50 kirjaa. Hän kuuluu muun muassa ensimmäisiin ekonomisteihin, jotka varoittivat biopolttoaineinnostuksen johtavat ruokapulaan maailmalla. Yhdysvalloissa The Washington Post -lehti on listannut Brownin 50 vaikutusvaltaisimman ajattelijan joukkoon."

Reuters

www.earth-policy.org

Niin, eipä tässä tarvitse itse edes mitään kirjoittaa. Hyvää viikonloppua toivottaa Sinulle: Hippi.

1 kommentti:

  1. kyllä, olen takaisin suomessa :) tosin en viela tuohon aikaan ollu, vaan tänä aamuna noin klo 4.30. ei ole madventursien kirjaa, pitäisi varmaan hommata. nyt paluu arkeen ja jopa tiskaaminen on hohdokasta.

    VastaaPoista