sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Mattersville

Ugh!, kuten meillä intiaaneilla on tapana tervehtiä teidän kalpeanaamojen nähden. Muutoinhan me tervehdimme aivan normaalisti emmekä tanssi sadetansseja ja polta rauhanpiippua. Asiaan: Perjantai meni työpäivän päättymisen jälkeen jo miltei traditioksi muuttuneen kebabin merkeissä. Hyvää oli, tietenkin. Menin ostamaan itselleni uusia kengännauhoja ja olin hyvä asiakas. Ostin nauhat ja uudet kengät. Eri liikkeistä tosin.

Teatteriakin oli harjoitettava ja jäin entiseen kotikaupunkiini yöksi. Tarkoitus oli istua äitini asunnossa ja pitää vampyyrille seuraa, mutta kuinkas olikaan: Siskoni oli mennyt pitämään kissalle seuraa. Minä siis vain toin kissalle ruokaa ja seurasin siskoni siivoamista ja join miehekkäästi olutta. Välillä piti pitää tupakkataukoja, olihan tuo seuraaminen niin raskasta.

Hetken mielijohteesta (lue: kaljojen alkaessa loppua) päätin lähteä tuttavapariskunnalle. Sieltä siirryimme aika pian ravintolaelämää tarkastelemaan ja moninaisen mutta aika perinteisen illan päätteeksi päädyin nukkumaan ystäväni luokse.

Lauantai valkeni kirkkaassa valossa, sellaisessa joka on omiaan satuttamaan ja vahingoittamaan silmiä, joita on edellisenä päivänä käytetty pääasiassa vain hämärässä. Kananugettiaamiaisen jälkeen oli aika rientää kotiin, suihkuun ja ostamaan kaljaa. Tietenkin mehua oli ostettava myös. Ja limua. ja muutama pakastepizza.

Alkuiltaa istuin kotona juopottelemassa Nuun kanssa ja juttelemalla samalla Hymytytön kanssa. Katsoin myös samalla mm. Strapping Young Ladin ja Meshuggahin live-esiintymisiä. Olen harvinaisen kykeneväinen suoriutumaan monesta samanaikaisesta tehtävästä mieheksi. Ilta eteni vakionopeudellaan (earth cruise control olisi aivan järjettömän hyvä bändin nimi. Taidan perustaa sen nimisen emo-ruikutusbändin) ja minun oli tehtävä päätöksiä. Otin ns. härjää sarvista ja uskaltauduin Hymylle kylään.

Löydettyäni oikeaan paikkaan, vietimme muutaman tunnin mm. kummastelemalla minulle uusia yhtyeitä Dog Fashion Disco ja Polkadot Cadaver. Hyviä olivat. Suosittelen. Lähdimme korkkaamaan Hymyn Infernoneitsyyden ja ilta oli täynnä satunnaisia ystävien kohtaamisia: Näimme mm. Punavuoren Ruhtinattaren miehensä kanssa, Rastan, Grindihipin ja vaikka ketä.

Lähdimme johonkin aikaan pois, en tiedä enkä oikein muista kotimatkaakaan sen puoleen. Yhtä kaikki, kivaa oli koko ilta. Kaljaa sai rahaa vastaan ostaa ja se tuntui jokaisesta osapuolesta hyvälle sopimukselle. Aamulla herättyäni olin taas hymyilevä, jännää miten niinkin pieni asia kuin nukkuminen epäyksin, vaikuttaa niin paljon mielentilaan.

Nyt odotan kovasti että pakastepizzani olisi valmis, Katatonia soi taustalla ja kello käy. Tänään on luvassa vielä elokuvan katsomista ja naposteltavaa. Ällöttävää, eikö olekin?

(Otsikko muuten tulee tällä hetkellä soivasta NoFX:n biisistä, olen liian laiska keksiäkseni otsaketta)

1 kommentti: