keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Kirosanoja! Miten se kehtaa olla noin juntti?

Hengitä syvään. Seuraavat rivit saattavat sisältää materiaalia joka ei ole soveliasta luettavaa alle 15-vuotiaille. Ei, niissä ei ole mitään (ihanaisia) tissijuttuja ja tarinoita fornikaation maailmasta. Ikärajaa laitellaan ihan muista syistä. Aloitetaanko? Okei.

Olen kevyesti stressaantunut muuttoasioiden äärellä. Sanalla kevyesti tarkoitan maailman eniten. Tavarat eivät mene laatikoihin, likaa valtaa alaa ja yleinen inspiraatio on, tiedät kyllä, siellä kelvineillä. Tämän kaiken kakofonian, ja yleisen ymmärryksen ajan loppumisesta, keskellä yritän kumminkin olla hyvä ihminen ja kestävää kehitystä ajatteleva yksilö. Siispä soitan tänään aamulla kierrätyskeskukseen tarjotakseni heille tavaroita:

J: Kierrätyskeskus, Jokunimi.

M: Mierolainen tässä, huomenta! Olisi teille tavaraa tarjolla.

J: Jaa. Minkäslaista tavaraa olisi?

M: Olisi yksi sohva, tv-taso, 4 vetolaatikkoa ja yksi telkkari.

J: Ja näistä sitten pitäisi päästä eroon.

M: Niin. Ja siis, minulla ei ole mahdollisuutta tuoda niitä itse sinne.

J: Hmm.. jaahas…

(tässä vaiheessa alkaa selviämään puhelun todennäköisin loppuratkaisu)

J: Ja näillä on tietenkin kiire.

M: No kyllä vähän, ajattelin että josko olisitte huomenna klo. 16.00 vaikka päässeet hakemaan.

J: Mulla ei ole tässä tota ajokirjaa, venaas hetki.

M: En kai muuta voi. (alkaa vähän jo hermo kiristymään: tavaroita on ympäriinsä ja niille pitäisi tehdä jotain eikä vain seistä puhelimessa)

J: Halojata?

M: Niin.

J: Huomenna aamulla kahdeksan jälkeen?

M: Ei, olen töissä. Neljältä iltapäivällä olisi oikein hyvä minulle.

J: Meidän kuskeilta loppuu työaika kello 14.30.

M: Niinpä tietenkin loppuu, sehän on luontevaa.

J: Joo, ens viikkoon siis menee.

M: Hyvä homma, en silloin tietenkään enää asu paikkakunnalla mutta se ei varmaankaan haittaa.

Ja sitten perinteiset puhelunlopetukset joita en tässä toista.

Olin puhelun jälkeen aivan totaalisen raivohulluuden partaalla (jep, olen ollut tupakoimatta nyt vähän aikaa. Se jotenkin on aistittavissa ajoittain mm. vastoinkäymisissä ja kaikissa muissakin tilanteissa.). On tietenkin ihan luontevaa, että paikka joka on avoinna klo. 10.00-18.00, joka saa ilmaista tavaraa ja MYY sitä eteenpäin, pitää kuljettajansa töissä vain klo. 14.30 asti. Työttömiltäkö ne tavarat yleisimmin haetaan? Ihan oikeasti, eihän nuo tavarat mitään uusia ole mutta täysin käyttökelpoisia. JA KYLLÄ, niistä saisitte rahaa siihen liiman imppaamiseen ja kaikkeen muuhun mitä sitten harrastattekaan.

Sinä ihmettelet nyt ihan oikeutetusti että mitäs vittua minä täällä nillitän. En tiedä. Uskon että Nuu ymmärtää kun tulee tänään vähän katsastamaan. On nimittäin siinä naurussa pitelemistä. Huomenna pitäisi tavaroiden liikkua ja ne saatanan pilottitakkiset terapiaverkkarijätkät eivät voi tulla hakemaan noita tavaroita. Toivottavasti yöllä sataa napalmia. Toivottavasti tissit (part 2).

Haluan aika vahvasti viinaa. Töissä on ihmisiä kipeänä ja tämä tarkoittaa sitä, että joudun opastamaan sellaista näyttelyä josta minulla ei ole mitään käsitystä. Opastettava ryhmä on auktorisoituja oppaita joten valheella on tänään lyhyet jäljet. Lyhyet kuten elämänlankani.

Nyt on niin kova emoangst päällä että taidan sanoittaa kohta jollekin saatanan shoegazer-yhyy yhyy-the Killersbulletformychemicalromanceille biisin.

13 kommenttia:

 1. Onks the Killers emoa? Koska itse aloitin niiden kuuntelemisen "Sam's Town"ista, en neverever sanois noin.

  Oikeestaan en sanois siitä ekastakaan, mut en mä siitä sanois paljon mitään muutenkaan.

  Mut ei nyt taas aleta, sulla on tarpeeksi rankkaaa muutenkin:D (Sujautin Nuun taskuun sua varten kunnon annoksen Leppävaaraa, että rauhoitut ja pystyt muuttamaan itsesi.)

  Mullahan kävi niitten kierrätyskeskusmulkeroiden kanssa hyvinkin samat, ainoo vaan, että meille ne kyllä tuli: mulla oli kolme kappaletta TÄYSIN ehkää, mun mielestä ihan bränikkää sohvaa. Yhdestä oli hieman kirjailu rispaantunut, TOISTAN, kirjailu rispaantunut.

  Ei kelvanneet. Tuomio oli: RIKKI. Joo, ja vuodesohvassa ei ollut yhtä jalkaa, tosi hirveetä. Se sohva oli ihan maan tasalla, joten ne ois yhtä hyvin voinu vetää hittoon ne muutkin´jalat, ei niitä ees näkynyt sieltä alta, eikä niillä ollu muutenkaan mitään konkreettista funktioo. Ja vitut: RIKKI.

  Onneksi huomasin aika pian, että oon oikeesti tosi kiintynyt siihen rispaantuneeseen sohvaan, enkä todellakaan anna sitä kenellekään ikinä. Ehkä ne vaistos sen? (Ehkä niillä on joku ihme terapiakoulutus verkkareiden lisäksi?)

  Ehkä sä et ole VALMIS luopumaan sun TV-tasosta?

  VastaaPoista
 2. Se voi ollakin noin että en ole valmis luopumaan siitä! Se on ollut mulla mukana kuudessa kämpässä. No, nyt sitten kun en siitä halua luopua, joutunen vuokraamaan jonkun varastotilan Konalasta ja myymään naapurini persettä saadakseni rahaa siihen.

  Vähänkö olisi hauskaa jos Nuu joutuisi ratsattavaksi tänään kun puhutaan tosta Lepuskin diilaamisesta täällä noin avoimesti. Se ois niin kusessa! Ja äitikarhullekin se jäisi kiinni röökistä.

  VastaaPoista
 3. Joo, Pasila kuuntelee ja raapii päätään että MINKÄHÄN SÄLÄN KOODINIMI ON LEPPÄVAARA?

  ...varmaan jonkin aika vahvan ja hallusinogeenisen, koska ovat noin tyhmiä nuo kriminaalit että keskustelevat julkisessa blogissa áikeistaan...

  Nyt mä lähen töihin mä kohta myöhästyn.

  VastaaPoista
 4. Ai niin! Mun mielestä oikeastaan kaikki The ---s on kauheita yhtyeitä. The Streets on varmaan ainoita poikkeuksia. Näin muuten The Killersin livenä kesällä, ei vakuuttanut.

  VastaaPoista
 5. Mä rakastan <3 <3 <3 Sam's Townia!

  The Streets on kans ihana saatanan hieno, paitsi uus levy oli musta jotenkin ihan hirvee. Taisin myydä jopa.

  VastaaPoista
 6. ...ja tietty The Editors ja The White Stripes ja The Dingos ja The Popedas ja....

  Mä en oo sitä Streetsin uusinta kuullu, A grand on ihan mieletön levy ja teksti silkkaa huippua.

  Nuu on muuten ilmiömäinen keittiössä. :D

  VastaaPoista
 7. melkein söin jo vimmaisena lanttulaatikkoa, huomenna syön varmasti, koska se on varmana satumaista. <3

  ja onhan se aina kiva kuulla olevansa ilmiömäinen.

  mä tykkään the killersistä kovasti, musta ne oli livenä erityisen hyviä. the streetsistä tykkään ehkä jopa pikkuisen enemmän.

  VastaaPoista
 8. Mun suosikkijuttua on lanttulaatikon kanssa perunat. Keitettynä tai muussina. Tulipas muuten nopeasti nälkä. Huh!

  Ja toi laatikko on satumaista. Niin kuin uskon että Panun tekemä kaalilaatikkokin on. Sekin kuuluu mun ehdottomiin lempiruokiin.

  VastaaPoista
 9. Joo the Editors joo ja White Stripes (tai ei ehkä enää, plöö...), joo älä kuuntele sitä uutta koska Grand ja se edellinen, öö onkse vaan Streets on niin maailman hienoimpia.

  Tekiks Nuu sulle kaalilaatikkoa! Oikeesti?

  Mullekki! Ihanaa muuten mierolainen et mun kaalilaatikko on sun lempiruokaa vaikket oo maistanu sitä <3

  Huomen teen moussakaa.

  VastaaPoista
 10. Joo siis original pirate materialia tarkoitan. En ees googlannu vaan muistin, koska päätin etten googlaa vaan muistan.

  VastaaPoista
 11. Ei Nuu oo tehnyt mulle laatikkoa. Kait. Tai jos on tehnyt niin ei ole kertonut, enkä ole sitä saanut.

  Juu, sun tekemä kaalilaatikko on mun suosikkia. Oon tosi harvoin maistanut pahaa sellaista, meidän mutsi ainakin tekee aina timanttista lootaa.

  Mä en oo koskaan maistanut moussakaa. Tänään muuten taitaa olla pizzapäivä taas. Jos jaksan niin kirjoitan merkinnän ja siitä selviää syy.

  VastaaPoista
 12. Voi sua.

  Mä maistoin moussakaa joskus pienenä Kreikassa, tosin olin silloin vielä lihansyöjä, joten semmoista aitoa, missä on lampaanlihaa. Voi naminami.

  Tää mun versio on hieman riisuttu, mutta silti herkkua. Siinä on monta ainesosaa, jotka on mun lempparijuttuja: munakoiso, kesäkurpitsa ja juusto.

  Mä haluun tulla isona semmoseksi mutsiksi, jonka jälkikasvu muistelee vesi kielellä ja haikein sanakääntein mun herkkuja aina kun ne on muualla. Toivottavasti munkin penskat joskus kutsuu mun kaalilaatikkoa "timanttiseksi".

  Mun oma äitee tosin ei ole erityisen lahjakas ruuanlaittaja, mitä en oikeastaan huomannut ennenkuin aika vanhana.

  Ja VARSINKIN semmoseksi isoäidiksi. Sitten mä jaksan ehkä jopa jo leipoa, koska mummojen pitää.

  VastaaPoista