maanantai 15. joulukuuta 2008

You've got mail.

Tiedättehän kuinka mukavaa on tilata joululahjoja netin kautta? Varsinkin itselle. Ainakin ulkomailta hyödyntäen Paypalia taikka vastaavia maksutapoja. Nyt te kaikki siellä kuiskailette toisillenne: ”Tämä on taas niitä merkintöjä joissa itketään vaikeuksista tilata ulkomailta ja kuinka tavarat eivät tule ikinä ja väri on väärä ja tuote on eri ja blaa blaa blaa.” Ei pidä paikkaansa!

Tilaaminen oli helppoa, ”maksuvälineenä” Paypal on helppo ja verraton (eli en ole siis verrannut sitä muihin vastaaviin) ja ainoa miinuspuoli on odottamisen pituus. Odottavan aika on kovin pitkä jo lähtökohtaisesti ja nyt se oli sitä vielä potenssiin (heh heh hee) satayksi. Kun tulin kotiin, oli postilaatikosta pulpahtanut pienen linnun lailla postimiehen jättämä lappu. ”Teille on saapunut suurikokoinen kirje ja en saanut sitä survottua postiluukustasi sisään, joten mene lähimpään postiin noutamaan pakettisi.”

Nappasin lapun käteeni ja juoksin (kävelin oikeasti kylläkin) sisäpihan poikki porttikongin kautta kadulle. Olin terävillä salapoliisiaisteillani kiinnittänyt huomiota kotiin tullessa postimiehen kärryihin naapuritalon kohdalla. Johtopäätös! Hän on siis pian tuleva kadulle takaisin. Pyörin tyhmännäköisenä ympyrää jalkakäytävällä ja tein varmaankin jotain monimutkaista. En muista. Pian posteljouni saapui paikalle ja revin hullunvirne kasvoillani lappua taskusta. Ojensin sen hänelle tomerasti kuin pikkupoika ja jäin toljottamaan silmät selällään. Postimies sanoi: ”Joo, oon pahoillani, se on tuolla Postissa. Meidän pitäisi ottaa nämä mukaan mutta se olisi vienyt puolet tästä kärrystä. Joudut nyt ikävä kyllä hakemaan sen tuolta Postista. Toivottavasti tästä ei ole haittaa.” ”Ok, ei ole haittaa, nopeastihan siellä käy. Kiitos kumminkin.”

Tulin takaisin kotiin, söin ruokaa, pesin pyykkiä ja sitten päätin lähteä Postiin. Voi pojat. En tiedä olenko koskaan kokenut vastaavaa mutta mennessäni Postiin, aavistin siellä olevan muutaman muunkin asiakkaan. Vuoronumerojakelukone arpoi minulle kupongin jossa luki 120. Katsahdin taululle. 498. Ajattelin, että tämä ei voi olla totta missään nimessä. Pyörin ympyrää. Pian ymmärsin, että minua ennen on menossa palveltavaksi satakaksikymmentä ihmistä. 40 minuuttia odottaessa meni ihan leppoisasti musiikkia kuunnellessa ja Metroa lukiessa. Löysin myöskin Postin uuden myyntituotteen, possukalenterin ja koska minun mielestäni se ei ole ihan soveltuva lapsille, otin siitä kuvan ja jaan sen teidän kanssanne. Hyvää joulun odotusta! Ja koko tämän kirjoituksen tarkoitus oli siis se, että seuraavan kerran kun joku taho kysyy "Ei kai haittaa..." Aion vastata: "Haittaa. Saatanasti."

9 kommenttia:

 1. voi miten soma possu! possut on mun mielestä eläinlasten söpöyden aatelia, ja kaikkien maajussien tulisikin kuvauttaa itsensä possu sylissä taatakseen flaksinsa.

  "Ojensin sen hänelle tomerasti kuin pikkupoika ja jäin toljottamaan silmät selällään." aivan ihanasti sanottu! lapsissa on juuri tuollainen tomeruus, ja niiden mielestä ei tarvitse sanoa mitään jos asia, jota odotetaan on muutenkin selvä. en kyllä vieläkään pidä lapsista, paitsi ihan pikkuisen sellaisista, joilla on kihara tukka.

  VastaaPoista
 2. Vai soma possu? Sitähän tuossa on varmaan haettu alunperin mutta tällainen paatunut silmä heti kyllä poimi siitä sen "toisen" puolen myös esille.

  Suunnilleen pikkupoikamaisesti tuo tapahtui, en tiennyt mitä sanoa posteljoonille. "Yksi tällainen, kiitos?" "Lunastaisin voittoni?" "Cthulhu for the win?"

  VastaaPoista
 3. mäkään en saa tuosta posesta sitä, minkä miero ilmeisesti saa. näetkö sä siinä potkaa ja pasteijaa vai mitä?

  :D "haittaa, saatanasti." mäkin alan! oikeasti.

  sanavahvistus on sellainen lelunnäköinen koissuli wififi

  VastaaPoista
 4. No niin, arvon leidit. Toljottakaapa sitä kuvaa uudelleen, kiinnitäkää huomiota tällä kertaa myös kaikkeen muuhun kuin siihen possuun. Mitäpä muuta informaatiota siinä annetaan?

  VastaaPoista
 5. "vaaleanpunaisessa.
  tytöt tahtoo vaan pitää hauskaa."
  kalenteri.

  olen huumorintajuton ja hidasälyinen. mitä?

  VastaaPoista
 6. Sä taidat vähän nyt Kesis kiusailla. :)

  Mikäköhän olisi väriltään vaaleanpunainen ja sellainen aika yleinen tavoittelun kohde? Joku sellainen josta juontaa sanonta "two in the pink, one in the stink". Joku sellainen joka pyörittää koko maailmaa?

  "In the pink, girls just want to have fun."

  VastaaPoista
 7. Tää ei tajuu kanskaan... Tän on pakko olla jotain Mieromaisen pervoa.. Ihanasti kuvattu toi turhautuminen, mäkin olen monesti suunnitellut alkavani riehua lähipostissa,kun palveluasenne hipoo pohjamutia ja mun tärkeä vaatetoimitus vaan odottaa mun rakastavaa syliä siinä ihan seinän takana!

  VastaaPoista
 8. Tajusin, tajusin! Olishan tää pitänyt arvata. Tai tietää.

  VastaaPoista
 9. aaaAAAAA, sain! :D jouduin kyllä miettimään aiiiika tosissani, mutta tulihan se sieltä, eikä tarvinnut edes guuglailla.

  ja kas, sanavahvennekin komppaa: lisää tuohon sanontaan toimintana vielä headd, niin joku saattaa lentää maatakiertävälle. noin niinku hypoteettisesti.

  VastaaPoista