maanantai 24. marraskuuta 2008

Biomechanical Chicken Robot of some sort.

Oltiinpa sitten Minkin kanssa katsomassa vähän tanssia. Lähtökohtanahan on se, että minä en ole koskaan ollut katsomassa oikein minkään sortin tanssiesitystä ja en ylipäänsä ymmärrä tanssia itseilmaisun keinona. Avoimin mielin ja silmin kumminkin lähdin ja samoin tulin takaisin.

Koreografi Anton Lachky on vissiin joku tuleva guru alallaan mutta ei oikein ymmärrys riittänyt. Mikki Kuntun valot olivat näyttävät mutta toivoin niiltäkin enemmän jotain… näyttävyyttä. Tanssijat olivat varmasti kovilla, hiki pärskyi pitkin lavaa kun kuusi tanssijaa korskui pitkin tanssimattoa, vääntelehti omituisiin asentoihin ja antoivat parastaan.

Mieleenpainuvimmat kohdat olivat erityisesti Inka Tiitisen soolo (jonka ensivaikutelmasta otsikkokin on) ja hauskat viittaukset kamppailulajeihin. Oli meinaan välillä jalkaa aika korkealla ja puhdasoppisia ukemeja pyörähteli pitkin poikin.

Musiikki oli omituista nykymusiikkia ja teoksen loppupuolella toivoin hartaasti mielessäni didgeridoon ja metallitynnyreiden soidessa ”anna tästä tulla Aphex Twinin hengessä tapahtuvaa drum ’n’ bassia”. Eipä antanut.

Yhtä kaikki, olen jatkossakin myöntyväinen kyseisiin katselukokemuksiin, varsinkin jos luvassa on yhtä himoittavia naistanssijoiden ryhtejä. Uusi fiksaatio on syntynyt minulle.

5 kommenttia:

 1. en ehtinyt sanoa ennenkö kirmasit jo tanssijan lailla metrolle, että mun fiksaatio on valtterin pylly - kaikesta huolimatta. tulitko sattumalta panneeksi merkille? huoh.

  VastaaPoista
 2. Ihailtavaa avarakatseisuutta, hyvä miero!

  VastaaPoista
 3. Ei kyllä tullut pannuksi merkille Valtterin pyllyä, silmäni olivat lukkiutuneet naistanssijoiden solakoihin vartaloihin ja varsinkin edellämainitun Tiitisen syötävänhyvään sellaiseen. Voi pojat!

  Ja kiitos Kiisseli, kaikenlaisia juttuja pitänee on hyvä katsella, osa taiteen, osa ihan haavekuvien kannalta. :D

  VastaaPoista
 4. Mulla tulee vain tästä mieleen Pasilan jakso Reetta Ruusu.

  Mitä äijä muuten tietää?

  Sanavahvistus on lähes pervo STREP

  VastaaPoista
 5. Reetta Ruusu. :D Loistava jakso. Täytyykin ottaa taas Pasilat darrakäsittelyyn jossain vaiheessa.

  Mitäs tässä, duunissa on vähän hoppua mutta se on hyvästä, kahvi on hyvää ja sitä menee rutkasti nykyään myös. Eli siis ennenaikaista hautaa kaivellessa. :D Mitäs ite?

  VastaaPoista