keskiviikko 7. toukokuuta 2008

First Spring Day (Sub-Urban Tribe)

Kevät on nyt virallisesti totta. Mistä sen tiedän? Jos emme ota mukaan selviä säähavaintoja kuten ilmaston lämpeneminen (heh) ja auringon valon määrän lisääntyminen, voimme todeta kevään tyrkyttäneen itsensä kylään kuin ärsyttävä sukulainen siitä, että ensinnäkin heräsin yöllä yskimiseen, joka ei talttunut kuin inhalaattorilla. Olen siis taas tuonne Juhannukseen asti kuin astmaattinen rautahammaskeiju jolla on pikkaisen liian pieni raidallinen paita ja kenkien kärjet osoittavat sisäänpäin.

Toinen syy josta keväistymisen huomannee, on työpaikan sesongin alkaminen. Taas tästä päivästä eteenpäin aina sunnuntaille asti olen sidoksissa vanhaan kotipaikkakuntaani. Työmäärä on iso ja hankala, joten hivenen huumorintajuttomuutta on varmasti luvassa, jos vain joskus vielä kerkeän merkitsemään tänne nillityspaikkaan jotain. Ylipäänsä on huvittavaa, että työpaikalla käy kuukaudessa noin yksi neljäs-viidesosa koko vuoden kävijöistä. En odota mitenkään innolla tätä kuuta. Sen loppumista odotan kyllä.

Eräs kevään merkki voisi olla myös se, että tänään synttäriään viettää PelimiesKaikkonen, että onnea vain runsaasti. Juon puolestasi lauantaina. Synttäreitään viettää tänään myös pari muuta kaveriani, toinen heistä on entinen avohoitoni ja hänellä on laskettu aika virallisesti tänään täynnä. Olisi siinäkin, äidillä ja sikiöllä samana päivänä syntymäpäivät. Toisaalta, olisipahan se sikiön isähahmolle varmasti helpompi muistaa ja helpompi sitten tarvittaessa unohtaa vaikka lasiseen tuoppiin (siis se päivämäärä eikä sikiö, sairas ihminen olet).

Että ei tässä nyt sitten muuta, jatkan Calliston kuuntelua ja juon kahvia, bussi kohti työelämän taifuuneja lähtee yhdeksältä paikallista aikaa. Voisin oikeastaan tähän ihan loppuun poimia jonkun sitaatin:

Naisen hakkaama poliisi! Kun minä olin nuori, niin ei naiset piesseet miehiä. Miehet pieksi naisia, muttei huvikseen koskaan. Vanhuksia ei piessyt kukaan, lapsia pieksi kaikki. Pihan lapsia sai kuka tahansa piestä, eikä kukaan vetänyt huumeita. Maailma oli jengoillaan, ihmisillä kiva rytmi ja vakaus elämässä, toisin kuin nykyään JUMALAUTA!!

- Rauno Repomies, Pasila

3 kommenttia:

 1. Hih, kiitoksia :) täytin vihdoin ne huimat 17 vuotta...

  VastaaPoista
 2. yritin kommata jo aiemmin, mutta netti petti, joten sanomatta jäi.

  jotakuinkin näin olin kirjoittanut:
  :D sun aleegriako vai mikä pakottaa sut pukeutumaan villiintyneen puutarhatontun ja kevinin lehtolapsen lailla?

  ja että anteeks, juurihan mua varotettiin lyhyestä pinnasta ja silti oli pakko tökkiä sitä jäänpintaa. olen huono ihminen.

  VastaaPoista
 3. Mut pakottaa pukeutumaan mielikuvat ja harha-aistimukset.

  Ei mulla vielä ole lyhyt pinna, epätoivo kyllä vähän mutta lyhyt pinna on varmasti tuolla viikon 21 lopussa ja koko viikon 22.

  yst.terv.nim. "varauskirjassa pari merkintää"

  VastaaPoista