sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Meidän tasavalta

Televisiovapaan elämän kuluttajana on välillä suorastaan vaikeata pysyä mukana kaikenlaisissa hullutuksissa ja muotijutuissa. Ainakin Facebookin mukaan ilmeisesti uusimpia hokemia ovat jotain meininki on let´s go ja saletisti natsaa. Suokaa kirjoittajalle nyt anteeksi seuraavan kappaleen voimasanaisuus ja ylimielisyys.

Miten vitun idioottimaista on hokea noita saatanan älyvapaita one-linereita? Näkee vähän saatanan hyvin, ettei oo peruskoulun jälkeen paljoa opinahjon penkkiä kulutettu. Sylettää aivan perkeleesti tollainen toiminta. Vittu, keksikää ite edes omat läppänne.

Ihan oikeasti, eikös me nyt jo päästäisi näistä mattinykäsmaisista ja fintelligensilta lainatuista jutuista eroon? Tietenkin julkisuushakuisilla hahmoilla on hyvä olla oma slogan, jokin joka jossain nähtynä tai kuultuna assosioi suoraan kyseiseen hahmoon, mutta niiden sloganien käyttö sosiaalisessa mediassa tuskin on tapa viestittää olevansa perillä päivän kuumimmista jutuista.

Jos toisaalta maamme lepää sellaisessa tolassa, että parhaan prime timen voi käyttää näyttämällä kyykyssä olevaa miestä kimittämässä, ei liene hätää josta pitäisi huolta kantaa. Vai mitähän mieltä Hursti on?

Ja ei, en tarkoita, että viihde on pahasta ja tarpeetonta. Kyllä viihteellä todellakin on tehtävänsä. Ainakin minä eskapistina tarvitsen nykyisin yhä enemmän ja enemmän viihdettä. Ei tarvitse kuin katsoa oikeistopopulismin kovaa nousua tässä 20-30-luvun Saksaa lähestyvässä Suomessa, ja alkaa ahdistaa niin paljon, että on saatava muuta ajateltavaa. Ehkä valtaosa tuijottaa taulutelkkareistaan näitä uusia kummeleita ja pulttiboiseja ja hakevat mielenrauhansa sitä kautta. Minä olen valinnut panimotoiminnan ja elävän kulttuurin tukemisen.

Ei näköjään kannattaisi kevyessä krapulassa kuunnella uutta Palefacea. Tuli heti kantaaottava olo ja sitä nokitin vielä kuuntelemalla 70-80-lukujen Palea, Irwin Goodmania aika reilusti.

Koska olen herännyt jo seitsemän tietämillä, alkaa nälkä olla kovaa luokkaa. Varsinkin kun en eilen syönyt käytännössä oikeastaan yhtään mitään ja itseäni kiusatakseni luin netistä kaikkia ruokajuttuja. Nyt tarkoituksena olisi tehdä perinteinen jauhelihakastike, antaen sen muhia vähintään pari tuntia tosin. Jotta nälkä kasvaisi infernaalisiin mittoihin ja siinä vaiheessa ruoan maulla ei enää liene mitään väliä. Näin kaikkoaa suorituspaineet.

(otsikko Irwin Goodmania)

1 kommentti:

  1. mä olen tuosta viihdehommasta aivan täsmälleen samaa mieltä. vaikka muuten rakastankin hokemia ja älyttömyyksiä, niin preferoin itsekeksittyjä sellaisia. ja onhan ne nyt aina muutenkin ihan vitusti parempia.

    oon muuten todella koomatasolla (meinasin kirjoittaa kokoomatasolla): en tajunnut tota irwin-lausetta ensin ollenkaan, olin että eihän paleface ole tehnyt musaa vielä 70- ja 80-luvuilla... hohhoh.

    VastaaPoista